1    Uvod


1.1    Ovi uvjeti i pravila korištenja određuju upotrebu web stranice www.arguo-xpforum.com, pripadajućeg foruma kao i drugih sadržaja koji se nalaze na navedenoj stranici (u daljnjem tekstu GxP forum).
1.2     Vlasnik stranice je Arguo d.o.o. (u daljnjem tekstu Arguo).
1.3    Korištenjem GxP foruma prihvaćate ove uvjete u cijelosti; prema tome, ako se ne slažete s ovim uvjetima ili bilo kojim dijelom ovih uvjeta, ne smijete koristiti GxP forum.
1.4    Prilikom registracije na GxP forum tražit ćemo od vas da izričito pristanete na ove uvjete i odredbe.
1.5    GxP forum koristi kolačiće. Korištenjem GxP foruma ili pristankom na ove uvjete i odredbe, pristajete na našu upotrebu kolačića u skladu s uvjetima naše politike privatnosti i kolačića.

2    Upotreba GxP foruma


2.1    U skladu s ostalim odredbama ovih uvjeta možete:
2.1.1    pregledavati GxP forum u web pregledniku;
2.1.2    preuzimati stranice s GxP foruma radi predmemoriranja u web pregledniku;
2.1.3    ispisati stranice s GxP foruma;
2.1.4    slušati/gledati audio i video datoteka s GxP foruma;
2.1.5    prijaviti se, komentirati i objavljivati sadržaj na GxP forumu koji su u skladu s temama pokrivenim ovim forumom
2.2    Osim što je izričito dozvoljeno u odjeljku 2.1 ili drugim odredbama ovih uvjeta, ne smijete preuzimati bilo kakav materijal s GxP foruma niti spremati bilo kakav takav materijal na svoje računalo.
2.3    Svrha korištenja GxP foruma je komunikacija i informiranje vezano za teme koje GxP forum pokriva.
2.4    Nije dozvoljeno korištenje GxP foruma za za direktno oglašavanje vlastitih usluga i proizvoda, kao i usluga i proizvoda trećih strana.
2.5    Ako ne posjedujete ili ne kontrolirate relevantna prava na materijalu, ne smijete:
2.5.1    ponovno objaviti materijal s GxP foruma (uključujući objavljivanje na drugom web mjestu);
2.5.2    prodavati, iznajmljivati ili podlicencirati materijal s GxP foruma;
2.5.3    javno prikazati bilo koji materijal s GxP foruma;
2.5.4    koristiti materijal s GxP foruma u komercijalne svrhe; ili
2.5.5    dijeliti materijale s GxP foruma.
2.6    Sve savjete, upute i informacije u bilo kojem obliku objavljene na GxP forumu koristite isključivo na vlastitu dogovornost te se prihvaćanjem ovih Uvjeta i pravila korištenja odričete tražiti bilo kakvu odgovornost ili zahtijevati bilo kakvu naknadu od Arguo, bilo kojeg korisnika GxP foruma ili bilo koje treće strane za ishode korištenja objavljenih savjeta, uputa ili informacija u bilo kojem obliku.
2.7    Zadržavamo pravo da po vlastitom nahođenju ograničavamo pristup područjima GxP foruma, u tom slučaju ne smijete zaobići ili pokušati zaobići bilo kakve mjere ograničenja pristupa na GxP forum.

3    Prihvatljiva upotreba


3.1    Ne smijete:
3.1.1    koristiti GxP forum za objavljivanje sadržaja koji je na bilo koji način uvredljiv, lažan, pristran, prijeteći, vulgaran, prostački, nasilan, eksplicitan ili na bilo koji način može biti shvaćen kao kršenje građanskih prava i civiliziranih normi ponašanja
3.1.2    koristiti neprikladan tekst i ton komunikacije
3.1.3    koristiti GxP forum za bilo koju vrstu okrivljavanja ili optužbe prema bilo kojoj fizičkoj ili pravnoj osobi ili instituciji
3.1.4    pokretati teme ili postavljati pitanja koji su van opsega GxP foruma
3.1.5    postavljati sadržaje koji su izvan opsega GxP foruma ili su na bilo koji način neprikladni, uključujući i postavljanje linkova na takve sadržaje
3.1.6    kršiti zaštitu autorskih prava
3.1.7    otkrivati osobne podatke drugih korisnika, uključujući postavljanje sadržaja, fotografija, video i zvučnih zapisa koji mogu otkriti identitet druge osobe 
3.1.8    objavljivati tajne podatke tvrtki, servisa, institucija i drugih subjekata
3.1.9    objavljivati reklame za druge web stranice, usluge, druge komercijalne svrhe, lančana pisma, piramida sheme
3.1.10    pokretati ankete ili peticije bilo koje vrste i teme
3.1.11    koristiti GxP forum na bilo koji način ili poduzimati bilo kakve radnje koje uzrokuju ili mogu prouzročiti štetu na GxP forumu ili umanjiti performanse ili dostupnost GxP foruma;
3.1.12    koristiti GxP forum na bilo koji način koji je nezakonit, lažan, štetan ili u vezi s bilo kojom nezakonitom, lažnom ili štetnom svrhom ili djelatnošću;
3.1.13    koristiti GxP forum za kopiranje, pohranjivanje, host usluge, prijenos, slanje, upotrebu, objavljivanje ili distribuciju bilo kojeg materijala koji se sastoji od (ili je povezan s) bilo kojim špijunskim softverom, računalnim virusom, trojanskim konjem, kao i bilo kojim drugim zlonamjernim računalnim softverom;
3.1.14    provoditi sustavne ili automatizirane aktivnosti prikupljanja podataka (uključujući vađenje podataka i/ili prikupljanje podataka) na ili u vezi s GxP forumom bez našeg izričitog pismenog pristanka;
3.1.15    pristupiti GxP forumu ili na neki drugi način koristiti druga automatizirana sredstva, osim u svrhu indeksiranja tražilice;
3.1.16    koristiti podatke prikupljene s GxP foruma za bilo kakve izravne marketinške aktivnosti (uključujući bez ograničenja marketing putem e-pošte, SMS marketing, telemarketing i izravno slanje pošte).
3.2    Ne smijete koristiti podatke prikupljene s GxP foruma za kontaktiranje pojedinaca, tvrtki ili drugih osoba i entiteta.
3.3    Nije dozvoljeno svjesno i namjerno objavljivanje lažnih, netočnih ili na bilo koji način zavaravajućih sadržaja na GxP forumu, kao i linkova na takve sadržaje.
3.4    Nije dozvoljeno koristiti GxP forum za osobnu komunikaciju s drugim korisnicima foruma.

4    Registracija i računi


4.1    Možete se registrirati za profil na GxP forumu tako da unesete vašu e-mail adresu i lozinku po vlastitom izboru.
4.2    Za pristup na GxP forumu možete koristiti i vaš profil s drugih online usluga koje su navedene prilikom registracije/prijave na GxP forum.
4.3    Ne smijete dopustiti drugoj osobi da koristi vaš račun za pristup GxP forumu.
4.4    Morate nas pismeno obavijestiti ako postanete svjesni neovlaštene uporabe vašeg računa.
4.5    Ne smijete koristiti račun druge osobe za pristup GxP forumu, osim ako nemate izričito dopuštenje te osobe za to.
4.6    Za identifikaciju možete koristiti ime, ime i prezime, nadimak, inicijale ili drugu kombinaciju slova i brojeva.

5    Pojedinosti o prijavi korisnika


5.1    Korisnik GxP foruma je svaki registrirani član GxP foruma, kao i svaki posjetitelj GxP foruma.
5.2    Ako se registrirate za račun putem GxP foruma, od vas će se tražiti da odaberete korisničko ime i lozinku.
5.3    Vaše korisničko ime ne smije biti zavaravajuće ili u vezi s lažnim predstavljanjem bilo koje osobe.
5.4    Svoju lozinku morate čuvati u tajnosti.
5.5    Morate nas odmah pismeno obavijestiti ako postanete svjesni otkrivanja vaše lozinke.
5.6    Vi ste odgovorni za bilo kakve aktivnosti na GxP forumu koje proizlaze iz bilo kakvog propusta u čuvanju vaše lozinke i možete biti odgovorni za gubitke koji proizlaze iz takve pogreške.

6    Postavke privatnosti, kolačića i GDPR pristanak


6.1    Arguo uvažava privatnost svojih korisnika i kontinuirano radi na očuvanju svih podataka o privatnosti.
6.2    Svi zaposlenici Arguo upoznati su s uvjetima tajnosti podataka te ih smiju obrađivati samo oni koji su ovlašteni za obradu određenih podataka i ne smiju ih učiniti dostupnima bilo kojoj neovlaštenoj osobi ili trećoj strani. Neovlaštenim osobama smatraju se i zaposlenici kojima pristup tim podacima nije nužan za ispunjenje radnih obveza. 
6.3    Kako bi mogli koristiti GxP forum, prema važećoj GDPR regulativi, trebamo vašu privolu za korištenje osobnih podataka.
6.4    Privola je dana prihvaćanjem ovih Uvjeta i pravila korištenja
6.5    Za punu funkcionalnost moramo prikupljati podatke o vašem sudjelovanju na GxP forumu kao i prikupljati vaše osobne podatke (e-mail adresa, te opcionalno ime, prezime i druge podatke koje želite podijeliti) u svrhu pune funkcionalnosti sudjelovanja na forumu.
6.6    Za distribuciju newslettera koristimo servis MailChimp. Dobavljač servisa MailChimp je Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, SAD. MailChimp je prilagođen Privacy Shield dogovoru o zaštiti podataka, te se mora pridržavati pravila o privatnosti iz Opće uredbe o zaštiti podatka. Pravila o zaštiti privatnosti od strane MailChimpa nalaze se na sljedećem linku: https://mailchimp.com/legal/privacy/
6.7    MailChip koristi Vaše podatke samo u svrhu dostave newslettera, procjenu isporuke i poboljšanja usluge. MailChimp vas neće izravno kontaktirati, ili koristiti vaše podatke. Oni se neće prosljeđivati trećim stranama. Podaci koje koristi MailChimp uključuju “web beacon” koji u MailChimp šalje informacije o otvaranju Newlettera i/ili aktivaciju poveznica unutar Newslettera. Kod tog procesa, informacije o Vašem web pregledniku, Vašoj IP adresi i Vašoj lokaciji će biti poslane u MailChimpu.
6.8    Osobni podaci korisnika koji se prikupljaju preko obrazaca za prijave, registracije i narudžbe postavljenih na GxP forumu, prikupljaju se isključivo temeljem dobrovoljnog slanja tih podataka od strane korisnika i koristit će se samo u svrhu u koju su takvi podaci i dostavljeni.
6.9    Osobni podaci prikupljeni na bilo koji način putem GxP foruma neće biti prosljeđivani, prodani ili na drugi način stavljeni na raspolaganje trećim osobama, objavljivani ili korišteni na bilo koji drugi način osim za ostvarivanje usluge zbog koje su korisnici podatke dostavili.
6.10    Arguo se odriče odgovornosti za gubitak, krađu, objavu ili oštećivanje osobnih podataka korisnika GxP foruma u slučaju neovlaštenog upada u programski kôd stranica ili bazu podataka.
6.11    Isključivanjem kolačića odlučujete želite li dopustiti ili onemogućiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se podešavati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na GxP forumu.
6.12    Korištenjem sadržaja GxP foruma korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz pristupanja sadržaju web stranice i ujedno prihvaća koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.
6.13    Arguo ne garantira da je sadržaj ove web stranice i/ili povezanih stranica potpun ili ažurira, da će stranica i/ili povezane stranice uvijek biti dostupne i raspoložive, te da neće sadržavati pogreške.
6.14    Arguo se u potpunosti odriče svake odgovornosti za posljedice ili učinke koji mogu nastati bilo kojim oblikom pristupa i /ili korištenja sadržaja ove web stranice, kao i za sve posljedice ili učinke uslijed izmjena web stranice koje se događaju s vremena na vrijeme iz bilo kojeg razloga.
6.15    Podaci objavljeni na GxP forumu  ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti bez izričitog pristanka tvrtke Arguo ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu za Arguo ili prema bilo kojoj trećoj strani.
6.16    Privolu možete u bilo kojem trenutku povući slanjem poruke na gxpforum@arguo.hr. Vlastite podatke možete vidjeti i promijeniti kroz vlastiti profil na ovim stranicama ili nas kontaktirajte kako bismo to učinili umjesto vas.

7    Otkazivanje i obustava računa


7.1    Možemo:
7.1.1    obustaviti vaš račun;
7.1.2    otkazati račun; i / ili;
7.1.3    urediti podatke o računu;
7.1.4    pojedine objave možemo obrisati ukoliko krše Uvjete i pravila korištenja GxP foruma, kao i ako su neprikladnog i/ili neprimjerenog sadržaja u bilo koje vrijeme po vlastitom nahođenju bez najave ili objašnjenja.
7.2    Možete otkazati svoj račun slanjem e-maila na gxpforum@arguo.hr

8    Ograničena jamstva


8.1    Ne jamčimo i ne zastupamo:
8.1.1    potpunost ili točnost informacija objavljenih na GxP forumu;
8.1.2    ažuriran materijal na GxP forumu;
8.1.3    da će GxP forum ili bilo koja usluga na GxP forumu ostati dostupna.
8.2    Pridržavamo pravo prekinuti ili izmijeniti bilo koju ili sve usluge GxP foruma i zaustaviti objavljivanje GxP foruma, u bilo koje vrijeme, iz bilo kojeg razloga i prema vlastitom nahođenju, bez prethodne najave ili objašnjenja.

9    Ograničenja i isključenja odgovornosti


9.1    Pristankom na ove uvjete Arguo se ne može smatrati odgovornima za:
9.1.1    smrt ili osobne ozljede nastale iz nepažnje;
9.1.2    odgovornost za prevaru ili lažno predstavljanje;
9.1.3    bilo koje kršenje primjenjivih zakona
9.2    U mjeri u kojoj se GxP forum te informacije i usluge na GxP forumu pružaju, Arguo neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak ili štetu bilo koje prirode.
9.3    Arguo ne odgovara za gubitke koji proizlaze iz bilo kojeg događaja povezanog za korištenje GxP foruma i sadržaja objavljenih na GxP forumu.
9.4    Arguo ne odgovara u vezi s bilo kakvim poslovnim gubicima, uključujući (bez ograničenja) gubitak ili štetu s obzirom na dobit, prihode, upotrebu, proizvodnju, predviđene uštede, poslovanje, ugovore ili komercijalne prilike.
9.5    Arguo nije odgovoran u slučaju gubitka ili oštećenja podataka, baze podataka ili softvera.
9.6    Arguo ne odgovara za bilo kakav poseban, neizravni ili posljedični gubitak ili štetu.
9.7    Prihvaćate da Arguo ima interes za ograničavanje osobne odgovornosti naših vlasnika, službenika i zaposlenika i uzimajući u obzir taj interes, prihvaćate da je Arguo tvrtka s ograničenom odgovornošću; time se slažete da nećete osobno podnositi tužbu protiv naših vlasnika, službenika ili zaposlenika u vezi s bilo kakvim gubicima koje pretrpite u vezi s GxP forumom, podacima objavljenim na GxP forumu ili ovim Uvjetima i pravilima korištenja.
9.8    Iako Arguo ulaže napore za nadzor objavljenih sadržaja te uklanjanje svakog potencijalno neprikladnog sadržaja u bilo kojem smislu, prihvaćanjem ovih uvjeta korisnik se slaže da Arguo nije odgovoran za informacije navedene u objavljenim sadržajima, te bilo koju posljedicu koja je rezultat takvog objavljenog sadržaja. Sadržaji objavljeni na GxP forumu predstavljaju isključivo stavove i mišljenja korisnika koji je takav sadržaj objavio, a ne Arguo-a, moderatora i administratora GxP foruma.

10    Kršenja ovih uvjeta


10.1    Ne dovodeći u pitanje druga prava pod ovim uvjetima i odredbama, ako na bilo koji način prekršite ove uvjete ili ako opravdano sumnjamo da ste na bilo koji način prekršili ove uvjete i odredbe, Arguo može:
10.1.1    poslati jedno ili više službenih upozorenja;
10.1.2    privremeno obustaviti pristup GxP forumu;
10.1.3    trajno zabraniti pristup GxP forumu;
10.1.4    pokrenuti sudski postupak protiv vas, bilo zbog kršenja Uvjeta i pravila korištenja ili drugih razloga povezanih s GxP forumom; i / ili
10.1.5    obustaviti i/ili izbrisati vaš račun na GxP forumu.
10.2    Ako Arguo obustavi, zabrani ili blokira vaš pristup GxP forumu ili pojedinim sadržajima GxP foruma, ne smijete poduzimati nikakve radnje da biste zaobišli takvu obustavu, zabranu ili blokiranje.

11    Izmjene


11.1    Arguo povremeno može revidirati ove Uvjete i pravila korištenja.
11.2    Revidirani Uvjeti i pravila korištenja primjenjuju se na upotrebu GxP foruma od dana objave revidiranih uvjeta i odredbi na GxP forumu; ukoliko po objavi promjene Uvjeta i pravila korištenja ne zatražite gašenje računa na GxP forumu, smatra se kako ste nove Uvjete i pravila korištenja razumjeli i prihvatili.